הסכם חיים משותפים
הסכם לחיים משותפים נערך בין בני זוג שאינם נשואים וגם עבור זוגות חד מיניים, ומטרתו להסדיר עניינים ממוניים בין בני הזוג. חשוב לזכור כי להבדיל מהסכם ממון, הסכם לחיים משותפים יכול להכיל בתוכו גם עניינים שקשורים בזוגיות עצמם של בני הזוג, על אופן חינוך הילדים ועוד.
קיומו של הסכם חיים משותפים רלוונטי החל ממעמדם של בני זוג כידועים בציבור, שכן הוא מעניק לבני הזוג זכויות של נשואים. בתוך כך, נטל הוכחת בני הזוג כידועים בציבור פוחתת באופן משמעותי, נוכח הסכם רשמי בו שני בני הזוג חתומים בו.

אז מתי חשוב לערוך הסכם חיים משותפים?

  1. אחד מבני הזוג הוא אמיד ועתיר נכסים, או שמא בבעלותו דירה או עסק.
  2. רצון בני הזוג לשריין בהסכם את מתווה אופן גידול הילדים לרבות חינוכם.
  3. זוגיות פרק ב', כאשר לבני הזוג ילדים, והם מעוניינים להגן על הרכוש שצברו.

חשיבותו של הסכם חיים משותפים

הסכם שכזה מאפשר לבני הזוג להגיע לוודאות משפטית, באשר למערכת היחסים ביניהם, ובעיקר בנושא הגדרת שייכות הרכוש של בני הזוג. בהיעדר הסכם חיים משותפים, ובמקרה של פרידה, בני הזוג יהיו כפופים להלכת השיתוף, ולכן ככל שיוכיחו את מעמדם כידועים בציבור, ומאמץ כלכלי משותף, עלולים לזכות במחצית מרכוש הצד שכנגד.
מצב זה עלול להיות הרסני כלפי מי מבני הזוג, הן מהצד של הבן זוג האמיד שמאבד מחצית מרכושו, והן מהצד של בן הזוג שמנגד שתרם רבות למערכת היחסים אולם חרף זאת יישאר מקופח. עריכת הסכם חיים משותפים פותרת את הבעיות הללו ומסדירה מבעוד מועד את חלוקת הרכוש במקרה של פרידה.
×
דילוג לתוכן